Jakie testy aplikacja sędziowska/prokuratorska?

• Autor wątku Autor wątku Łucja77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ł

Łucja77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Cześć wszystkim :D
Jakie testy polecacie do KSSIP?
Ars Lege, Zostań Aplikantem, Ius Vitae czy Beck?
Czy rzeczywiście z Ars Lege trafiają się wszystkie pytania na teście? Czy raczej jest na poziomie 110/120 pytań?
Pozdrawiam! ❤️

Jest to moja subiektywna opinia, aczkolwiek z tego co rozmawiałem ze znajomymi jest to dość powszechne stwierdzenie - jak najdalej od arslege. Marketing i liczby przyciągają, aczkolwiek baza pytań, próbne testy składające się z np 20 pytań z gospodarki nieruchomości, a 5 z KC nie mają nic wspólnego z faktycznym egzaminem. Właśnie liczby, którymi arslege się szczyci, czyli ileś tam tysięcy pytań są największym minusem, ponieważ wiele pytań, albo krąży wokół tego samego, albo dotykają materii nigdy nie występującej na egzaminie przez co użytkownik nie przerobi pytań faktycznie potrzebnych. Powyższe skłoniło mnie do odstąpienia od arsu w połowie nauki i chwycenia za Zostań Aplikantem.

ZA polecam, przyjemny interfejs, fajny support, cały czas uaktualniają pytania. Z Ius Vitae oraz Becka nie korzystałem, aczkolwiek Beck ma fajny system powtórek.

Od siebie mogę dodać, że testy to raczej od 5-10% czasu poświęconego na naukę w ostatnie dni... NIE MA co się zadręczać testami. Czytać/uczyć się z ustaw. To powinien być priorytet.

Nie polecam Arslege, za dużo pytań, z czego większość albo za prosta, albo zbyt szczegółowa. Są dobre do aplikacji korporacyjnych, ale nie do KSSIP.

Mnie osobiście podobało się Iusvitae ze względu na papierową formę i analizy dotyczące poprzednich egzaminów .

Przede wszystkim jednak, jak wskazał poprzednik, ustawy ustawy ustawy. Testy jako ewentualne powtórki / sprawdzenia wiedzy.

A zaczęliście już przygotowania? czy jeszcze sielanka? :D

Powrót