jakie właściwe pieczątki

• Autor wątku Autor wątku nancy2007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nancy2007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
mam pytanie, wczoraj dostałam decyzję z urzędu podpisał ja pracownik z upoważnienia i moje pytanie jest takie czy w naglówku decyzji powinien być oznaczony urząd czy wójt ( chodzi o decyzję wydana przez urząd gminy) wiec czy ma być nagłówkowa urząd gminy w.... czy wójt gminy .....

organem jest Wójt a nie Urząd
Pyta Pani o nagłówek decyzji czy pieczątkę ?

no własnie nie wiem jak powinno być prawidłowo:( w sensie w którym miejscu ma być oznaczony organ... skoro ktoś podpisał decyzję z upoważnienia? a na pierwszej stronie decyzji jest pieczatka urzedu gminy wiec gdzie mam znależc oznaczenie organu? wystarczy ze imienna pieczatka pracownika jest z up wojta?

Ostatnia edycja:
wiem co powinna zawierac decyzja zgodnie z art 107 kpa ale jak to wyglada faktycznie czy prawidłowe jest postawienie pieczątki urzędu czy wojta? :what:

- w naglówku,
- trudno oczekiwać, ze wójt będzie podpisywał każdą decyzję, może upoważnic pracowników, w nagłówku powołuje się na to upoważnienie,
- a w czym jest problem?

DOBRA WIEC OD POCZATKU JEST PRACOWNIK KTÓRY NA UPOWAZNIENIE WÓJTA DO WYDAWANIA DECYZJI W JEGO IMIENIU, wydaje taka decyzje wiec jaka pieczatke stawia w nagłówku skoro podpisze sie z up wójta????? ma to być pieczatka wójt gminy..... no bo skoro urzad nie jest organem to nie posawi sie chyba urzad gminy ........???? wiec jak prrawidłowo oznaczyc zgodnie z kpa organ wydajacy decyzje?

Organ administracji publicznej, który wydał decyzję administracyjną powinien być oznaczony przez podanie jego pełnej nazwy i wskazanie siedziby (adresu). Chodzi o wskazanie organu administracji publicznej (np. Wójt Gminy Z.), a nie o podanie nazwy jednostki organizacyjnej przydzielonej organowi administracji publicznej do pomocy w wykonywaniu jego funkcji (np. Urząd Gminy Z.).

to hipotetyczne pytanie? proszę wkleić decyzję

ok to wszystko wiem bo to wynika z przepisów ale jak to powinno wygladac w praktyce bo w dalszym ciagu nie wiem jaka pieczatka ma stac w nagłówku urzedu gminy czy wójta? no i do koca nie rozumiem jak prawidłowo oznaczyc organ wydajacy masło maslane dziękuję co prawda za chec pomocy ale dalej jestem w punkice wyjscia. nie no to nie chipotetyczne pytanie tak jak podałam na wstepie dostałam wczoraj decyzje z urzedu gminy i wyglada mniej wiecej tak
urzad gminy X 07.09.10
ul. ..........
..................
decyzja
popis z up. wójta
.................

i gdzie tu oznaczenie organu skoro w nagłówku jest pieczatka urzedu a urzad to nie organ

a może moglabym dostać od kogos wzór dobrze napisanej decyzji będę wdzięczna

prosiłam o całość decyzji, co jest w nagłówku

nazwa urzedu i adresu urzedu w którym pracuje osoba do podpisywania decyzji w imieniu wójta czyli Urząd Gminy w X ulica. Kwiatowa 12

w nagłówku jest Urząd Gminy X ulica Kwiatowa 16 i na dole decyzji podpis pracownika z up wójta inspektor.....

Powrót