Jazda bez dowodu rejestracyjnego.

• Autor wątku Autor wątku Delta orionis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Delta orionis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam,

Tematy na google przeszukane i żadnej odpowiedzi konkretnej (jak zwykle) jeden zbyszek opowiada że zapomniał wszystkiego i nic się nie stało następny że go ściągnęli na parking i potworne pieniądze... Proszę zatem wyjaśnić jak to wygląda naprawdę, problem tyczy się tego że przerejestrowałem auto ale wyjeżdżam za granicę i nie zdążę go sam odebrać. Mam dwa pomysły zabrać miękki dowód i odesłać listem i dać pełnomocnictwo mojej mamie, ale mam obawy przed wysłaniem listem ważnego dokumentu poza tym czas oczekiwania bo autem będę się poruszał za granicą przez pewien okres czasu bez dowodu. Zatem druga opcja po prostu zrobię ksero dowodu miękkiego, decyzji o rejestracji, aktualnego przeglądu technicznego czy przyjdzie taka kontrola bez jakiś zastrzeżeń? Pozdrawiam

Musi mieć dowód rej orginał nie ksero jak go teraz zatrzymają to bd miał kłopoty i mogą nawet zabrać auto a zapłacić bd musiał od ręki za mandat

Dobrze i zaczyna się gdybanie bo skąd odpowiedzi które zresztą przytoczyłem z innych forów? "nie miał żadnych dokumentów to mu zajrzeli pod maskę spisali numer i pojechali" jak działa prawo w Niemczech raz tak a raz tak? Tu biorą auto i dadzą mandat a temu spiszą numery i Ahoj?

Powrót