G
grroarex
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam wszystkich serdecznie. Okolo dwa miesiace temu nabylem samochod(Fiat126p) po podpisaniu umowy kupna/sprzedazy zzaczalem jezdzic samochodem nie zalatwiajac spraw w urzedzie i ubezpieczalni, nie zgglaszalem nigdzie ze to ja jestem nowym wlascicielem samochodu. OC bylo wazne do 28 Maja bierzacego roku, a przeglad techniczny jest wciaz aktualny i teraz pytanie, iz ubezpieczenie sie skonczylo, ja poniose jakies konsekwencje tego ze nie zglaszalem tego nigdzie, nie wypowiadalem umowy ani nie zarejestrowalem samochodu na siebie? czy jak sprzedam samochod oplaty przejda na nowego wlasciciela? byl to moj pierwszy samochod i kupujac go nie zdawalem sobie sprawy z konsekwencji ktore moge poniesc, lecz jak to mowia czlowiek uczy sie na bledach. Jest to moj pierwszy temat na tym forum i nie wiem czy w dobrym dziale go zalorzylem. Bede bardzo wdzieczny za konkretne odpowiedzi osob ktore znaja kruczki prawne dotyczace mojego problemu i mam nadzieje ze ktos mi tej konkretnej odpowiedzi udzieli a generalnie "co mnie czeka w najgorszym wypadku, oplaty itp
"