Jazda po pijaku w UK - jaka kara?

• Autor wątku Autor wątku Anett61
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anett61

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich . Proszę o rzetelne odpowiedzi . Zaczene od poczatku . Moj maz ma zabrane prawo jazdy w Polsce za jazde pod wplywem alkoholu . Przeprowadzilusmy sie do Uk . Maz raz wsiad do auta i jechal po alkoholu i zostal zlapany . Nie spowodowal wypsdku ani kolizji . Moje pytanie do was co mu grozi ? oczywoscie zapoznalam sie juz z karami w uk ale chodzi mi co za pierwsze wykroczenie moze dostac w uk . Jaka kare ? Czy odrazu pojdzie do wiezienia ? Dzieki za odpowiedzi . Prosze was o nie pisanie kometarzy typu : powinni go wsadzic lub niech idzie do kamieniolomow .Dziekuje i Pozdrawiam

Mial prawo jazdy i ubezpieczenie?
Za sama jazde po alkocholu zakaz jazdy, mandat, byc moze prace spoleczne, ale raczej nie.

Grozi mu grzywna (średnio tak polakom dają od 300 do 2000 funtów) za jazdę bez prawa jazdy i za jazdę w stanie nietrzeźwości, plus zakaz prowadzenia pojazdów w UK, stawiam że dostanie zakaz od 12 miesięcy do 3 lat. Niech nie jeździ samochodem w zakazie bo za to grozi więzienie już. Na pewno nie pójdzie do więzienia. Ważne żeby się terminowo stawił na sprawę, jeśli jeszcze się nie odbyła. Jak się nie stawi na sprawę to pójdzie do wiezienia na 100%. Wiem to bo pracowałem w dużej firmie transportowej i co rusz kogoś złapali po pijaku, polaków i anglików też, święci nie byli :)

Dziekuje bardzo za odpowiedzi :) Sprawa sie jeszcze nie odbyla . Bedzie za niedlugo , mysle ze nie bedzie wiezienia . Dziekuje jeszcze raz ;-)

Powrót