Jazda po Pijaku

• Autor wątku Autor wątku jasfasola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jasfasola

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich w nowym roku 2011!!!
Mam takie pytanko:Czy ktos zostal zlapany na jezdzie po pijaku w uk?
Moze jeszcze wyjasnie o co chodzi.
Wiec 01.01.2011 jakas godz. po 00.00 wyjechalem z kolega z domu.Po przejechaniu 300m zaparkowalem auto podjechala do mnie policja.Mialem 74mg na 100ml w wydychanym powietrzu.Dodam jeszcze ze mam prawo jazdy cat B i C+E.Jakie sa szanse aby nie dostac banda na 12miesiecy i czy jest jakas mozliwosc jezdzenia tylko cat c+e? I czy przysluduje mi darmowy prawnik.Jak tak to skad go wziasc???
Moze ktos mial taka przygode?
Prosze pomozcie!!!!!!!!!

Zapomnialem dodac ze żyje z prowadzenia ciężarówek i utrzymuje sam rodzinne...
Czy sa jakies srodki lagodzace wyroki???
:(

witam,
akurat mam cos do powiedzenia na ten temat
rok temu tuz przed bozym narodzeniem moj narzeczony zostal przylapany za prowadzenie pojazdu jak napisales wyzej po pijaku przez policjanta po cywilnemu (mój narzeczony mial tak naprawde kupic nowy bilecik na parkingu, bo bylismy u znajomych 3 dni, ale ze poszedl z kolegami to sie chcial troche popisac swoim samochodem..... no i sie popisal:x)
Na miejsce przyjechal radiowóz, wydmuchal 75mg na 100 i zostal zatrzymany na 12 godzin . Oczywiscie na tym sie nie skonczylo zolozono mu spraw za 2 tygodnie, koszty oczywiscie musial pokryc narzeczony 400 funtow ponadto, odebrano mu prawo jazdy na 20 miesiecy. Jeśli chodzi o prawnika to dostaniesz z urzedu, no chyba ze cie stac na wlasnego:?:
Moj narzeczony wlasnie ukonczyl kurs Drink drivers education ktory kosztowal go 170 funtow i da mu mozliwosc odebrania prawa jazdy 6 miesiecy wczesniej, ale przy odbiorze trzeba bedzie zaplacic kolejne 90 funtow takze ciagle koszty, koszty, koszty......
Jeżeli chodzi o ciebie to- jeśli prawo jazdy jest ci potrzebne do pracy i jestes jedynym żywicielem , to gdyby nawet ci je odebrano (w co niewierze, ale zawsze trzeba to brac pod uwage) mozesz zawsze sie odwolac i raczej ci je oddadza tak sadze, bo tak bylo w przypadku kolegii mojego narzeczonego ale tej historii do konca nie jestem pewna takze nie mowie jesli choc troche pomoglam to sie ciesze :D zycze powodzenia :ok: no i jesli masz jakies pytania to prosze pytac
ale sie rozpisalam

jesli chodzi o wyroki lagodzace to napewno bedziesz musial przejsc ten kurs Drink driver education i niewiem jakies godziny do odrobienia za darmo albo grzywna tak mysle :o: beer: pozdrawiam

Powrót