Jazda po spożyciu i bez uprawnień

• Autor wątku Autor wątku michcio80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michcio80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
We wrześniu 2001 roku miałem sprawę przed kolegium do spraw wykroczeń z art. 87 i 94. dostałem zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych przez 3 lata oraz grzywnę 50 zł

w chwili obecnej staram się o pracę w policji i w ankiecie bezpieczeństwa osobowego jest pytanie:
"Czy i kiedy oraz przez jaki organ w ciągu 10 lat był pan karany? (jeśli tak i nie nastąpiło zatarcie skazania proszę podać nazwę organu oraz określić za popełnienie jakiego przestępstwa lub wykroczenia)"

Mam pytanie czy nastąpiło już zatarcie skazania i jeśli tak to czy mam wogóle coś w tej rubryce wpisywać?

I tak kolego jesteś dożywotnio w systemie :)

Jeśli to jedyny twój grzeszek to w pkt.12 ankietki wpisz dokładnie jakie wykroczenie i jaka kara. Nie może to być formalną przeszkodą w staraniu się o pracę w służbach wymagających certyfikatu z zakresu OIN z uwagi na zatarcie skazania, ale oszczędzisz sobie drugiej wizyty a pracownikowi OIN-u smarowania notatki z ustaleń.
Tak jak Ci napisałem. W systemie krajowym jest ta informacja do wglądu, ale nie może być podstawą do odrzucenia cię w postępowaniu rekrutacyjnym.

Oczywiście możesz tam również wpisać " nie dotyczy" ale w prawidłowo prowadzonym postępowaniu sprawdzającym i tak nie ominie cię pisemnie wyjaśnienie tej zaszłości.

Powrót