Jazda w Holandii autem zarejestrowanym na inną osobę

• Autor wątku Autor wątku Justi911
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Justi911

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Mój chłopak na dniach wybiera się do Holandii do pracy i chcę tam pojechać swoim samochodem więc moje pytanie związane jest z tym czy w Holandii będzie on mógł normalnie poruszać się swoim samochodem, jeśli jest on zarejestrowany na inną osobę stale mieszkającą w Polsce (dokładnie jest zarejestrowane na mamę, ale nosi ona inne nazwisko po mężu).
Proszę o odpowiedź, ponieważ nigdzie nie mogłam znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na ten temat

Chodzi Ci o to czy Twój mąż będzie musiał płacić podatek drogowy, czy o to czy będzie miał problemy w przypadku kontroli Policji?

Jeżeli sądzicie że pozwoli Wam to uniknąć płacenia podatku to odpowiedź brzmi nie, a taka sytuacja może dodatkowo skompilować sprawę.
Jeżeli jednak zastanawiasz się czy będzie miał problemy w przypadku kontroli Policji, to bardzo wątpliwe. Rutynowe kontrole, są w Holandii bardzo rzadkie i o ile tylko Twój mąż nie będzie łamał przepisów, jest bardzo mała szansa na to że zostanie zatrzymany do kontroli.
Jeżeli jednak chcecie mieć pewność że nie będzie problemów musielibyście napisać specjalnie upoważnienie i w dodatku je przetłumaczyć z zachowaniem wszystkich formalności i procedur.

Powrót