Jeden bank wyświetla mnie jako "ANNA", a drugi jako "ANNA MARIA" - problemy?

• Autor wątku Autor wątku anna_maria_poczta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anna_maria_poczta

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Jeden bank wyświetla mnie jako "ANNA", a drugi jako "ANNA MARIA" - problemy?

Jestem posiadaczką dwóch imion (ANNA MARIA) i dwóch kont w dwóch bankach. Robię przelewy pomiędzy tymi kontami. Jeden bank wyświetla mnie jako "ANNA", a drugi - jako "ANNA MARIA"? Przelew wychodzi od ANNY, ale powrotny przychodzi już od ANNY MARII. Czy jest się czym martwić? Czy w przyszłości nie będę miała z tego tytułu problemów?

Nie wiem, jakie to mogłyby być problemy. Nie rozumiem też, dlaczego banki nie są zgodne, co do tego jak mają mnie wyświetlać, ale może powinno się to jakoś uregulować, doprowadzić do porządku, żeby oba banki wyświetlały mnie tak samo, czyli albo, żeby wyświetlały tylko moje pierwsze imię "ANNA", albo moje pierwsze + drugie imię "ANNA MARIA" + nazwisko?

Jeżeli w akcie urodzenia i w dowodzie tożsamości mam dwa imiona (ANNA MARIA), ale w życiu codziennym w kontakcie ze znajomymi / rodziną używam tylko pierwszego imienia (ANNA), to jak bank prawidłowo powinien mnie wyświetlać?

Ostatnia edycja:
RE: Jeden bank wyświetla mnie jako "ANNA", a drugi jako "ANNA MARIA" - problemy?

Jak w obu bankach masz te same dane to nie ma żadnego problemu.to co się wyświetla to kwestia systemu bankowego tyle.

Powrót