K
Krzysztof_Pron
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Niedawno udzieliłem wypowiedzi dla lokalnej stacji TV (czyli zasięg emisji programu bardzo ograniczony). Pani, której udzielałem wypowiedzi nie powiedziała mi z całą pewnością że materiał ukaże się w TV. Nie udzieliłem zgody wprost na emisje mojego wizerunku ani nie podpisywałem żadnej umowy.Nie było też wprost mojego sprzeciwu na emisje.
Materiał ukazał się w TV, a następnie został zamieszczony na stronie www stacji TV. Przyznam że nie spodobało mi się to bardzo gdyż zasięg internetu jest nieograniczony i każdy może wejść na stronę i ściągnąć ten materiał. Nie było o tym mowy przy okazji udzielania wypowiedzi ani wcześniej ani później.
Jakie możliwe kroki mogę podjąć gdyż nie chcę żeby mój wizerunek był stale obecny i dostępny dla nieograniczonej liczby osób.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Krzysztof P.
Materiał ukazał się w TV, a następnie został zamieszczony na stronie www stacji TV. Przyznam że nie spodobało mi się to bardzo gdyż zasięg internetu jest nieograniczony i każdy może wejść na stronę i ściągnąć ten materiał. Nie było o tym mowy przy okazji udzielania wypowiedzi ani wcześniej ani później.
Jakie możliwe kroki mogę podjąć gdyż nie chcę żeby mój wizerunek był stale obecny i dostępny dla nieograniczonej liczby osób.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Krzysztof P.