Jednoręki bandyty-ONLINE

• Autor wątku Autor wątku bartezkrk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bartezkrk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam,
Czy ktoś wie jak wygląda sprawa z nowym pomysłem tzn. punktami internetowymi, na których są gry takie jak jednoręki bandyta posiadał a poza tym znajduje się tam przeglądarka internetowa. Jak to jest od strony prawnej tzn. z wypłacaniem wygranej ( bo teoretycznie nie można) ale ,jeżeli się wypłaci to co grozi? Czy jest od tego jakieś opodatkowanie VAT i dochodóka?

Jakim "nowym pomyslem" ? nie ma zadnego pomyslu bo jest to prawnie niemozliwe do zrealizowania wiec napewno zadna tego typu strona legalnie nie powstanie.

Więc zapraszam Pana na spacer po barach, pubach itp gdzie znajdują się takie automaty. Chciałem wiedzieć jak zapatruje się prawo na taki proceder a nie szybką odpowiedź bez grama wiedzy, jeżeli nie wiesz to nie odpisuj i tyle:).

Niestety napisal Pan pierwsza wiadomosc w taki sposob, ze ciezko bylo zrozumiec, ze ma Pan na mysli punkt do ktorego sie przychodzi i gra na komputerze w gre hazardowa.

Wiec odpowiadam:
Sprawa jest na tyle swieza a przepisy na tyle niejasne w tej kwestii, ze ciezko cos powiedziec.
Ale placenie podatkow pozostalo bez zmian jezeli ma Pan to na mysli pod slowem "dochodóka". Jeest dochód, jest podatek i tyle.

A oprocz tego z dnia na dzien smutni Panowie moga zabrac maszyne/komputer pod byle pretekstem ale niestety na obecna chwile ciezko cokolwiek napisac.

Fakt. Osobiście znam lokal w centrum Warszawy gdzie od ponad roku tak to działa. Nie ukrywają się. Losowanie odbywa sie niejako za granicą.

O i o to mi chodziło :) Tak tylko ,ze na starych automatach były liczniki itp rzeczy, które celnicy czy inne organy mogły sprawdzić i na ich wskazaniach obliczać dochód itp. a tutaj nie ma nic tym podobnego tzn. jest ale do tego dostęp posiada tylko właściciel i po zabraniu automatu na ekspertyzę może zablokować tę opcje. A jeżeli o samą usługę bo jest to również punkt dostępu do internetu normalnie to powinno się wystawić paragon a w tym wypadku ?

Powrót