JEST WIELE PYTAN A ZADNEJ ODPOWIEDZI!POMóZCIE

• Autor wątku Autor wątku lux9
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lux9

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Przegladajac wasze forum znalazlem wiele podobych tematow ale zadnej pelnej odpowiedzi, pomozcie mi bo nie mam pojecia co zrobic.
Dostalem w piatek mandat nie zostalem pouczony :x , w tej chwili wiem ze i tak na rozprawie nie wygram. wiec mam pytanie czy moge zlozyc jakis wniosek o skazanie bez przeprowadzenia rozprawy, albo jakis wniosek o to by przywrocic ten mandat :/ Jesli moge to gdzie mam isc z tym wnioskem na policje? do sadu? i jak ma taki wniosek wygladac jak podanie? To jest dla mnie bardzo wazne wiec prosba odpowiedzcie :lol:

jak poinformowano cię że zostanie wysłany do sądu grockiego to chyba nie !!!!!!!

POWODZENIA!

witam
Jeśli odmówiłeś przyjęcia mandatu to nie możesz już żadać jego przywrucenia, to jest nie możliwe.
do rozpoczęcia przewodu sądowego możesz złożyć wniosek o skazanie przez przeprowadzenia rozprawy.

a jak sie sklada taki wniosek jak to sie robi? gdzie trzeba go zlozyc i jak on ma wygladac szukalem w internecie ale nigdzie takich przykladow nie ma

Prawdopodobnym jest, że Będziesz przesłuchiwany przez Policję jako sprawca wykroczenia. Jeśli tak będzie, to taki wniosek Możesz złożyć do protokołu. Porozmawiaj wówczas z policjantem który będzie Cię przesłuchiwał, i uzgodnijcie jakąś karę. Z tym, że tu moja rada, nie kombinuj z karą grzywny mniejszą niż przewiduje taryfikator. To jest naprawdę absolutne minimum.

Aby szybciej coś ustalić, po prostu idź do właściwej terytorialnie dla miejsca zdarzenia jednostki Policji, ustal kto prowadzi Twoją sprawę, i dogadaj się z nim co do terminu przesłuchania.

Powrót