Job Center

• Autor wątku Autor wątku Fuzzym
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fuzzym

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Hey
Mam kuzyna(24lata) i chciałem bardziej zapytać w jego sprawie.
Od 1,6 roku mieszka i pracuje w Niemczech , na sprzątaniu (jest rozliczany akordowo co niby w Niemczech jest zakazane). W jego pracy przyszedł nowy szef który zaczął się do wszystkiego czepiać (praca z8 h przedłużyła się do 10h ), w poniedziałek w pracy przy wyciąganiu łóżka nadciągnął nadgarstek nie mógł(poszedł na zwolnienie lekarskie) nim ruszać obecnie wystarczy że podniesie torbę z zakupami a na drugi dzień ból . Teraz jeśli przedłuży (po świętach ) zwolnienie lekarskie zostanie zwolniony.
Uczy się języka i w marcu zdaje egzamin b1 , chciały iść na kurs zawodowy finansowany przez job center ...
Z tego co wiem może sie zarejestrować dostać zasiłek ale...czy musi zdeklarować oszczędności i nieruchomości w pl ?? oraz czy przeszkadza to w otrzymaniu zasiłku ?
Dziekuje
Pozdrawiam

Witam,
odp. 1 i 2 nie (z tego co słyszałam), jedynie przychody otrzymywane w tym okresie mają wpływ na wysokość zasiłku.
Bodajże tylko przy zasiłkach socjalnych od burmistrza, badana jest sytuacja mieszkaniowa itd.

Ostatnia edycja:
Hey
Chodzi mi o to że posiada mieszkanie w pl natomiast w Niemczech wynajmuje spółdzielcze .
Czy musi w wypadku otrzymania zasiłku podać stan kont w pl?
dzieki pozdrawiam

Chodzi mi o to że posiada mieszkanie w pl natomiast w Niemczech wynajmuje spółdzielcze .
Czy musi w wypadku otrzymania zasiłku podać stan kont w pl?
,

Jeżeli posiada dom meldunek i konto w Polsce nie należy się socjal
w razie ujawnienia następuje zwrot (wyłudzenie)

Powrót