Jobseeker allowance / benefit

• Autor wątku Autor wątku manda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

manda

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam, chcialabm sie zapytac czy sa jakies uregulowania prawne dotyczace czasu oczekiwania na decyzje w sprawie przyznania jobseeker benefit.czekam od czerwca, a we wrzesniu mi powiedziano ze mam czekac na wizyte inspektora, ale nikt nie wie jak dlugo to potrwa,ogolnie to w social welfare nic nie wiedza,jestem w ciazy i chcialabym urodzic dziecko w Polsce a nie moge czekac za dlugo gdyz termin mam na luty.z gory dziekuje

Jobseeker allowance/benefit

czesc! czy wie ktos w jakiej wysokosci wyplacany jest allowance na pare w IRL? dzieki

jobseeker allowance.

Witam mam pytanie odnosnie zapomogi ,mianowicie czekam juz szesc miesiecy i nadal nic:mad:czy ktos sie orientuje czy za ten okres przysluguje mi nadplata:(i ile jeszcze musze czekac:(z gory dziekuje za odpowiedzi;)

RE: jobseeker allowance.

Tak zasilek jest wyrownywany jezeli okaze sie,ze jestes osoba kwalifikujaca sie do zasilku.

RE: jobseeker benefit

dziekuje bardzo ellis:D,a nie wiesz moze gdzie sie dowiadywac ze zasilek jest przyznany czy nie...:roll:bo kasy juz nie mam a rachunki trzeba placic:o,czy ten zasilek jest przyznawany bezterminowo?z gory dzieki:-D

Przyznawany jest na okreslony czas - ale nie dluzszy niz pol roku - zadzwon tam gdzie skladales aplikacje.

witam eliss bardzo dzieki za odpowiedz,mam jeszcze jedno pytanko.:(..a mianowicie jezeli juz dostane decyzje ze zasilek zostal mi przyznany to nadplata bedzie na czeku???przypomne ze jestem juz trzy miesiace po rozmowie z inspektorem...z gory dziekuje za odpowiedz:D

dostaniesz przelew na konto.

jeszcze raz dzieki ale ja im w socialu nie dawalem namiarow na moje konto mam tylko te karte co mozna wyplacic na poczcie czy przeleja mi na konto na poczcie???

nie podali Ci informacji w jakiej formie beda platnosciu ? nie dostales zadnych informacji w postaci ksiazeczki informacyjnej??

witam, z tego co pamietam to musialem podac adres poczty odpowiadajacy mojemu miejscowi zamieszkania,:roll:pozdrawiam:)

jak długo czekać na zasiłek??!!

Witam wszystkich ! Ja na temat zasilku ,moze ktos byl w takiej sytuacji jak ja ,a wiec...czekam na social juz ponad 4 miesiace i wciaz nie mam zadnej decyzji ,w socialu powiedzilei mi ze moze to portwac poniewaz nie mialam przepracowanych calych dwoch lat,ale zalatwilam sobie przetlumaczone swiadectwo pracy z Polski i mysle ze bez problemu powinnam dostac, nie zglaszalam sie do health center czy jakies zapomogi bo postanowilam zyc z oszczednosci ,zalozylam ze potrwa do gora 3 miesiace no ale niestety mija czwarty i w dalszym ciagu zero odezwu. Postanowilam ze wroce do Polski i tam tez bede czekala na list (znajomi z Irl mnie powiadomia). Czy ktos juz tak zrobil? czy mial taka sutuacje? A moze ktos wie co w takim przypadku zrobic??

Tobie jest potrzebne poswiadczenie oplacanych skladek z Polski a nie swiadectwo pracy. Mozesz wrocic do Polski na czas oczekiwania tylko co zrobisz jezeli zadzwonia i beda chcieli abys sie u nich wstawila ?

RE: Jobseeker allowance/benefit

coś koło 300euro

Powrót