jobseeker allowance-problemy-prosze o pomoc-Irlandia

• Autor wątku Autor wątku renia 111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

renia 111

Użytkownik
Odpowiedzi
97
Witam.Przyjechalam do irlandi w 2004 przed wejsciem do uni na zaproszeniu męza z dzieckiem po czym szybko dostalismy na synka child benefitW marcu 2004 zaczelam pracowac az do maja 2005r.W czerwcu pojechalam do polski z dzieckiem i sie rozwiodłam z winy meza i 2006 wrociłam w czerwcu z dzieckiem i szukałam pracy.W koncu po 3 miesiacach znalazłam i zaczełam pracowac od wrzesnia do lutego 2008 roku poniewaz zamknieli firme.Synek chodził tu do szkoły ale 2008 roku wrocił do polski poniewaz mu sie tu niepodobało.Po utracie pracy odrazu poszłam do socjala po zaciłek-wszystkie papiery złozyłam i po 4 miesiacach dostał negatywna decyzje poniewaz nienalezy mi sie poniewaz moje dziecko jest w polsce,napisałam apelacje i chodziałm co miesiac sie podpisywac-rok zleciał i w 2009 zamknieli mi claiema po czym otwozyłam i po 3 tygodniach dotałam zasiłek zwykły na 9miesiecy.W 2010 po ukonczeniu zasiłku złozyłam papiery o allowance i po 6 miesiacach znowu dostałam taka sama decyzje ze mi sie nienalezy bo niemam rezydenta i dziecko jest w polsce,i tak samo niepobieram child benefit tutaj ani w polsce.CO MAM ZROBIC BO JUZ NIEWIEM JESTEM 7 LAT TUTAJ ,PRACOWAŁAM I MI SIE NIENALEZY REZYDENT PONIEWAZ MOJE DZIECKO JEST W POLSCE I CHILD BENEFIT.Prosze o pomoc:rolleyes:

Powrót