Kancelaria żąda spłaty całości.

• Autor wątku Autor wątku lukashekluk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukashekluk

Użytkownik
Odpowiedzi
199
Witam. Mam pytanko... żona miała kredyt w *** za zakupy allegro. Dzisiaj spółkę przejęła jakaś "kancelaria" kompletnie bez żadnych zawiadomień w innej postaci niż na maila... Chciałem spłacić całe zobowiązanie... w *** wyświetlała się kwota na "dany dzień" przykład 1300 zł, a przy regularnej spłacie do końca było to 2200 zł. Więc chciałem to spłacić ale jak wspomniałem pojawiła się kancelaria i oni chcą spłaty 2200 zł i łaskawie sobie wyliczą zwrot... żadnych dokumentów nic kompletnie nie wysłali o zmianach "pożyczkodawcy" co dalej ?

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Zmienialiście adres zamieszkania w między czasie ?

a co ma wspólnego zmiana adresu zamieszkania do zadanego pytania?, po drugie - co oznacza wyrażenie "Dzisiaj spółkę przejęła jakaś kancelaria" - tego nie rozumiem. Po trzecie, czy owa kancelaria poinformowała Twoją osobę o tym, że teraz ona przejęła twoje zobowiązanie i co to za kancelaria, czy to kancelaria prawna czy jakaś inna do obsługi wierzytelności.

Nie było żadnej informacji jedynie to że firma M*o już nie obsługuje kredytu tylko kancelaria Kancelaria Prawna-I...o WEC S.A. i tyle. Straciliśmy możliwość "spłaty" bez odsetek.

robinson21 napisał:
co ma wspólnego zmiana adresu zamieszkania do zadanego pytania?
Gdyby od czsu zadłużenia zmienili , lub żona podała inny adres do korespondencji to by mogło wiele pytań wyjaśnić,
Otrzymują jedynie informacje na e-mail
Jaka kancelaria kontaktuje się jedynie drogą elektroniczą ?

Ostatnia edycja:
jaka kancelaria? - nie wiem, to pytanie do założyciela wątku.

Powrót