Kara z ufg przyszła na błędny adres

• Autor wątku Autor wątku Maroaro1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maroaro1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam was, zakupiłem samochód i od razu wykupiłem nową polisę, potem oczywiście tradycyjna procedura, zapytanie czy był pan w danym okresie czasu posiadaczem pojazdu bo nie odnotowano polisy. Problem w tym że list przyszedł na jakiś inny adres z którego nigdy nie korzystałem i musiałem specjalnie jechać do obcego miasta (50km) aby odebrać list. Oczywiście gdyby nie informacja że jakiś list czeka na poczcie człowiek nawet by nie wiedział i nie odebrał a co za tym idzie status listu byłby uznany za doręczony a mi pozostałoby tylko płacić bezpodstawnie karę (7 tyś) . Czy w związku z tym mogę pociągnąć UFG jakoś do odpowiedzialności?

Dziękuję za odpowiedzi.

Maroaro1 napisał:
Problem w tym że list przyszedł na jakiś inny adres z którego nigdy nie korzystałem i musiałem specjalnie jechać do obcego miasta (50km) aby odebrać list.
Dlaczego ten list zastał ci wydany?. Skąd wiedziałeś że to do ciebie
Jeżeli przewidziałeś gdzie znajduje się list, to nie powinno być problemu z treścią listu przed jego otwarciem.
UFG do odpowiedzialności za co?

Przebywałem kiedyś na tym adresie i jedna z osób która teraz tam mieszka poinformowała mnie o awizo. Listy które dostaje od ufg od około 4 lat przychodzą na MÓJ adres domowy, dlaczego niby nagle postanowili sobie przesłać list na inny adres?

Powrót