M
mati810
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. Ostatnio miał miejsce start serwisu Take-a-gift. Jest to serwis w którym można po
przez codzienne logowanie odpowiedzi na pytania itp zdobywać punkty, a następnie wymieniać
na dosyć atrakcyjne nagrody, ale mało ważne, nie chodzi o reklamę.
W regulaminie serwisu znajduje się punkt:
Moje pytanie brzmi: Czy właścicel serwisu ma prawo wyegzekwować od osoby naruszającj owe punkty wspomnianą karę i jeżeli tak to jakie prawo reguluje tą kwestię? Prosze o konkretny paragraf. Z góry dziękuję za pomoc.
PS. Administracja serwisu nie raczyła odpowiedzieć na moje pytanie.
przez codzienne logowanie odpowiedzi na pytania itp zdobywać punkty, a następnie wymieniać
na dosyć atrakcyjne nagrody, ale mało ważne, nie chodzi o reklamę.
W regulaminie serwisu znajduje się punkt:
110. Za rażące naruszenie Regulaminu uważa się: a) podawanie adresów-linków do stron
internetowych we wszystkich obszarach serwisu bez zgody Operatora; b) dokonywanie czynności
w sposób automatyczny, za pomocą programów, robotów i innych środków informatycznych
służących do obejścia osobistego uczestnictwa w Konkursach, Aukcjach i innych aktywnościach
Serwisu.
Użytkownicy potwierdzają, że rozumieją i godzą się na to, iż naruszenie zakazu używania
rozwiązań informatycznych wskazanych w pkt 110b skutkować będzie obowiązkiem zapłaty przez
Użytkownika kary umownej w wysokości 2.000 złotych (słownie: dwa tysiące złotych).
Moje pytanie brzmi: Czy właścicel serwisu ma prawo wyegzekwować od osoby naruszającj owe punkty wspomnianą karę i jeżeli tak to jakie prawo reguluje tą kwestię? Prosze o konkretny paragraf. Z góry dziękuję za pomoc.
PS. Administracja serwisu nie raczyła odpowiedzieć na moje pytanie.