Kara za palenie poza terem szkoły,czasem lekcji i za niewykonanie woli nauczyciela.

• Autor wątku Autor wątku bartoszk28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bartoszk28

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam a wiec mowie od razu że jestem osobą pełnoletnią, choć w chwili popełnienia prze zemnie tego czynu brakowało mi kilku dni do pełnoletności. Po zakończeniu lekcji poszedłem do parku i będąc już poza terem szkoły odpaliłem papierosa, podeszła do nauczycielka i kazała mi wyrzucić papierosa, ja odpowiedziałem że jestem poza terem szkoły i po lekcja więc tego nie zrobię, a ona że pogadamy jutro. Po kilku dniach zostałem wezwany w czasie lekcji do pokoju nauczycielskiego na rozmowę między mną,tamtą panią i moim wychowawcą i zostałem poinformowany że otrzymuje kare nagany wychowawcy i moja sprawa zostanie przekazana do rady. I prawdopodobnie otrzymam kare nagany dyrektora. Ponadto wychowawca powiedział mi że nauczyciel jest organem państwowym i muszę wykonywać jego polecenia i za to że nie wyrzuciłem papierosa zostaje ukarany. Oraz że statut zabrania palenia i obowiązuje także poza terem szkoły.
I moje pytanie jest takie czy po lekcjach i poza terenem szkoły muszę wyrzucić moją własność czyli papierosa bo nauczyciel tak każe i czy przysługuje mi taka kara?

Ostatnia edycja:
Ponadto nauczyciel udzielił mi kary publicznej nagany przy całej klasie. Czy mogę żądać pisemnego uzasadnienia kary?

Powrót