Kara za pobieranie torrentów

• Autor wątku Autor wątku kasper6969
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasper6969

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,

Mieszkam w Niemczech.Dzisiaj otrzymałem pismo od NIMROD RECHTSANWALTE w którym jest napisane że pobrałem grę, data,Nr. IP itp. wzywające do zapłaty kary 850 euro. Mam czas do 8 Lutego. Chcą żeby zapłacić i podpisać jakieś pismo i im odesłać. Nie wiem co robić,czytałem trochę na innych forach i różne są opinie.Pobierałem też kilka filmów w ten sam sposób więc powinienem się spodziewać kolejnych kar? może miał ktoś podobny problem i się z nim uporał?
W tym piśmie są też dużo większe kwoty np. 30.000 Euro więc troszeczkę się wystraszyłem. Proszę o pomoc. Dziękuje.

Dzięki wszystkim za pomoc.......Tyle osób tu zaglądało i nikt nie napisał nic. A ja teraz wszystko wiem i nic nie powiem:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P

bo na tym forum nie wolno pisać rzeczy niezgodnych z prawem...

no ale chyba jest po to żeby pomagać tak?? a ja potrzebowałem pomocy.:razz:

A ja bym się z chęcią dowiedziała co i jak z tym ściąganiem filmów, gier itp. w Niemczech.

Ja zmagam sie wlasnie z tym samym problemem. Wyslalem zmodyfikowane tzw. Unterlassungserklärung i ponownie otrzymalem pismo z nakazem wplaty. Obecnie jestem w kontakcie z prawnikiem i zobaczymy co z tego wyjdzie. Moglby mi ktos pomoc ze znalezieniem filmu "Dschungel" bo przez taki dostalem kare. A nigdzie nie moge znalesc tego filmu i nie wiem czy to nie jest jakies naciaganie. I w odpowiedzi do issi.foc to nie wolno nic sciagac ani udostepniac. Niektorzy opowiadaja ze sciagaja z rapidshare itp. ale ja bym nie ryzykowal. A z torrentow to wogole bym nie korzystal. U mnie jest ten problem ze udostepnilem sasiadowi moj klucz do sieci wifi i on mi wlasnie tak nabrudzil. I co najlepsze juz dawno sie wyprowadzil. Jezeli ktos cos wie na ten temat to prosilbym o porade co dalej z tym robic.

Witaj Kasper 6969 jeżeli możesz to proszę udziel jakiejś rady bo sama mam ten problem i nie wiem co mam robić? proszę:(

Proponuję skontaktować się z adwokatem, pomoże obniżyć karę i napisze takie pismo żeby za kilka tygodni nie przyszły kolejne.

Witam, mam pytanie odnosnie pobierania..obecnie jestem w Niemczech, chcialabym poogladac kilka seriali online ale potrzebuje Microsoft Silverlight, czy jak to sciagne, zainstaluje, to spotka mnie kara?

Powrót