Kara za trawke

• Autor wątku Autor wątku yellove
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Y

yellove

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Wraz z kolegą złapano nas na paleniu marihuany, znaleziono przy mnie 1.666g, kolega przyznał się ze ma ode mnie. Na komendzie przyznalismy sie do czynów, a mianiowicie ja do posiadania a kolega do rozprowadzania.
To jest nasz pierwszy wyrok, Ja mam 17 lat a kolega 18, dobrowolnie poddalismy sie karze, czekamy na orzeczenia z sądu. Ile nam grozi?

Coś się nie zgadza.
Napisałeś że "kolega przyznał się że ma ode mnie", po czym piszesz że kolega dostał zarzut za rozprowadzanie. Jest tu sprzeczność. To kto w końcu i jakie dostał zarzuty?

Co do kary, to skoro dobrowolnie poddaliście się karze, to uzgodniliście jej wysokość. Więc o co chodzi?

sprostowanie, kolega przyznał sie że mam od niego, wyrok ja dostalem 1 rok w zawieszeniu na 3 lata, a kolega 1.5 na 3. ale policjant powiedzial że to od sądu wszystko zależy/.

Policjant wysokość kary uzgadnia z prokuratorem, więc jest to de facto propozycja prokuratora.
Jesli Wy zgadzacie się na takie wyroki, to Sąd powinien je zaakceptować.

a czy mozna zmienić zeznania? bo kumpel chce przyznac sie ze to jego i tylko jego.

proszę nie zakładać kilku tematów dotyczących tego samego problemu - nie chce mi się skakać z jednego tematu do drugiego...

skoro jesteście po zarzutach to nie składacie zeznań tylko wyjaśnienia.... ale tak cZy inaczej czy to zeznania czy wyjaśnienia można zmieniać...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót