Karany w wieku 12 lat| Praca w policji

• Autor wątku Autor wątku Koser
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Koser

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam

A wiec tak, w wieku 12 lat mialem sprawe w sadzie rejonowym za rzekomo "pobicie".

Sprawa zakonczyla sie tym, ze sad ustanowil mi nadzor rodzicow, gdyz to nie bylo nic groznego(musieli pisac co miesiac jakies wnioski o moim zachowaniu) + moja wychowawczyni musiala pisac podobne wnioski, lecz o ile pamietam to nie wysylala ich co miesiac tylko w pierwszych miesiacach jakos i pozniej gdy mama wyslala wniosek o uchylenie tej kary.

Wszystko poszlo dobrze, sad uchylil mi ta kare, minal rok z + od uchylenia, jestem teraz w klasie 3 gim, mysle o liceum policyjnym, gdyz mam zamiar zostac policjantem, o ile mi wiadomo to pomimo zatarcia skazania itd nie mam nadal nieposzlakowanej opinii, lecz nie jestem pewien, gdyz w wieku do 13 lat wyglada to inaczej? Kurator z ktora rozmawiala mama mowila, ze nie bedzie to widoczne w moich papierach.

Wyjasnilby ktos co teraz mam zrobic? Czy mam szanse dostac sie do policji?

Ostatnia edycja:
To forum jeszcze jest aktywne? Bo pytanie tak.

Nie ma szans, nie spełniasz jednego z najważniejszych wymogów, mianowicie opinia. Nie możesz być karany. Nawet jeśli masz kogoś w rodzinie kto miał problemy z prawem wtedy też nie możesz.

Po pierwsze takie uwagi

Koser napisał:
To forum jeszcze jest aktywne? Bo pytanie tak.

są mało kulturalne. Zadałeś pytanie w dziale sądy cywilne i dziwisz się, że nie ma tłumu chętnych do odpowiedzi.

Po drugie nie jesteś karany i nie ma w związku z tym żadnego zatarcia. W kwestii wpływu takiego zdarzenia na możliwość uzyskania nieposzlakowanej opinii się nie wypowiem. Musiałbyś porozmawiać z policjantami, którzy dokonują takich ocen.

weider91 napisał:
Nawet jeśli masz kogoś w rodzinie kto miał problemy z prawem wtedy też nie możesz.

Ten temat był wałkowany na forum dziesiątki, a może i setki razy. Na pewno nie pokusiłbym się o kategoryczną odpowiedź "nie możesz".

Jestem nowy na tym forum, wiec nie wiem co i jak ;p No mi tez tak mama mowila, ze nie bylem karany itd bo do wieku 12 lat itd itd. Nie wiem co robic :P

Powrót