Karnet na siłownie

• Autor wątku Autor wątku notVanessa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

notVanessa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam pytanie a mianowicie zaistniała sytuacja gdzie idąc na siłownie kupiłem karnet na miesiąc, wszystko poszło sprawnie i bez problemów, jakoś tydzień później zadzwoniła do mnie osoba która mi ten karnet sprzedawała, powiedziała że się pomyliła i sprzedała mi karnet taniej niż powinna a mianowicie zapłaciłem 89 zł a powinienem 159, powiedziałem, że nie ma problemu i oddam te pieniądze jak będę miał czas, po jakiś 4 dniach dzwoni do mnie znów i zaczyna grozić windykacją, że jeśli nie dopłacę do karnetu który mi sprzedała to sprawa pójdzie do windykacji i tu jest moje pytanie: czy jeśli zaistniała taka pomyłka, że osoba która sprzedała mi karnet, sprzedała mi go taniej niż powinna to czy ja mam obowiązek uregulować to ? Dodam iż nie wiedziałem ile kosztuje karnet i zapłaciłem tyle ile mi kazano a dopiero po fakcie, kilka dni później kazali mi dopłacić.

Proszę o odpowiedz, z góry dziękuje,
Adam ;)

Ostatnia edycja:
Masz paragon? Jaka wartość jest na karnecie? Karnet jest imienny? To właściwie jest już problem sprzedawcy.

digiton napisał:
Masz paragon? Jaka wartość jest na karnecie? Karnet jest imienny? To właściwie jest już problem sprzedawcy.

Paragonu nie mam lecz mam dowód wpłaty na koncie internetowym, w systemie mam normalnie opłacony karnet bo tak jak mówiłem o pomyłce zorientowali się już po wszystkich płatnościach, kilka dni później. Zamiast na miesiąc, wpisała mi umowę na 12 miesięcy, dlatego zapłaciłem mniej. Umowy żadnej oczywiście nie podpisywałem wiec stwierdzili, że mam uregulować wszystko na swoją rękę przez ich pomyłkę, zrobiłbym to gdyby nie fakt, że osoba ta zaczęła mi grozić windykacją gdzie tydzień temu mówiłem, że zapłacę jak będę miał czas bo wiadomo każdemu może się zdarzyć pomyłka ale po groźbach windykacją zmieniłem zdanie.
Karnet jest imienny.

Powrót