karno-sądowe postępowanie

• Autor wątku Autor wątku akunin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

akunin

Użytkownik
Odpowiedzi
130
Potzrebuje ustalić, czy sprawa o wykroczenie prowadzona w Sądzie Rejonowym jest sprawą którą sie ujmuje jako sprawę w postyepowaniu karno - sądowym, czy też taka sprawą nie jest, gdyż jest sprawą o wykroczenie. Orzeczenia SN w tym zakresie są niewystarczające a w komentarzach też nie znalazłem odnośników. Drzewiej było postepowanie karno - administracyjne w sytaucji rozpatrywania wykroczeń przez kolegia. To oznaczałoby że teraz, skoro rozpatruja je sądy jest to postępowanie karne - sądowe. Pewności nie mam. Od sędziów wydziałów grodzkich też nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi. Sprawa jest o tyle istotna, iz żada takiej informacji MS i nie wiem czy mam wspomnieć o moim uniewinnieniu, czy nie. Preferowałbym raczej nie wspominać. :)
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.

MS pyta, czy było prowadzone przeciwko mnie postepwoanie karno-sądowe. Miałem sprawę z 51 § 1 kw - zakłócanie spoczynku nocnego, ale zostałem uniewinniony i teraz nie wiem jak sie odnieść.

"karno-sądowe" to nietypowy zwrot, ale chyba bym w Twojej sytuacji odpowiedział pozytywnie i zaznaczył że zakończyło się uniewinnieniem.

dzieki Kadi ale sprawa jest dość ważna i musze mieć pewność. Nie moge tak sobie pokazać że nmiałem takie postepowanie bo mogę nie dostać mianowania.

Przecież zostałeś uniewinniony więc nie wiem jakie negatywne skutki można z tego wyciągnąć...

Oj kadi kadi. Mogą. Kumpla mi juz tak załatwili

Powrót