Karton ruskich fajek do Niemiec.

• Autor wątku Autor wątku gelu12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gelu12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam, chciałbym prosić o rade w następującej sprawie.
Pod koniec czerwca wyjeżdżam na miesiąc do Niemiec pracować.
Czy jest możliwość przewiezienia jednego kartonu ruskich papierosów na własny użytek? Dodam, że niektóre z nich mają ruską bądź ukraińską akcyzę a niektóre są bez. Będę jechał autokarem. Czy jest możliwość zabrania ze sobą tej niewielkiej ilość z uniknięciem jakich kolwiek konsekwencji prawnych, typu grzywna czy skonfiskowanie? Wiem, że mało prawdopodobne jest ,że ktokolwiek będzie zaglądał w plecaki ale od wszelkiego wypadku wolę się upewnić.

A co to u ciebie znaczy konkretnie "karton"? Spoza Unii Europejskiej (=Rosja, Ukraina) wolno przywiezc do Unii oficjalnie 200 sztuk papierosow, ale nie ryzykowalbym przywozenia papierosow bez akcyzy

napisałem, że chodziło mi o ruskie. a takie ze względu na cenę, która jest niższa niż nasze polskie po inflacji. Bardzo proszę o pomoc.

ruskie za grosze kupisz na miejscu w Niemczech :D

17-18€ za "karton "

Ostatnia edycja:
Niestety jadę do małej miejscowości, będę tam pierwszy raz i nie mam dojść.
Czy jest możliwość żebym te fajki bez problemu przewiózł?;)

Czlowieku, czy ty nie przesadzasz? Ile mozna zaoszczedzic na 1 kartonie ruskich papierosow w porownaniu z 1 kartonem legalnych polskich papierosow z akcyza? 20 zlotych? I przez to bedziesz tu w nieskonczonosc sie dopytywal i ryzykowal problemy z niemieckimi celnikami?:rolleyes:

Hej. jade nie długo do Niemiec. Mam pytanie czy mogę ze sobą zabrać wagon ruskich papierosów? (nie mam na nich banderoli). Czy mogę przełożyć w jakies paczki orginalnych papierosów? Jadę firmowym busem. Proszę o odpowiedź. Bardzo mi zależy.

Powrót