Kasa Stefczyka a windykacja?

• Autor wątku Autor wątku załamana151
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

załamana151

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dobry wieczór,

We wrześniu 2011 roku zmarł mój tata. Chorował na nowotwór i niestety bardzo się zadłużył. Zadłużenie wynosi około 30 tyś pln w różnych instytucjach finansowych. Ostatnia pożyczka była zaciągnięta miesiąc przed śmiercią w Kasie Stefczyka tzw. SKOK'u na około 9 tysięcy. W marcu zostało przeprowadzone postępowanie spadkowe w którym spadkobiercy przyjęli spadek wprost. Zaraz po przyjęciu spadku wystąpiłam do "Skoku" o restrukturyzację taty zadłużenia. Niedawno dostałam list polecony, że jest prowadzone, w sprawie zadłużenia przedmiotowego, postępowanie windykacyjne. Nakazali także wpłaty dobrowolne przez okres 3 miesięcy i po tym okresie zostanie podjęta decyzja w sprawie mojej prośby o restrukturyzację. Zobowiązałam się do wpłacania rat w wielkości 360,00 zł miesięcznie. Niestety nie mogą mi zagwarantować, że moja prośba zostanie rozpatrzona pozytywnie. Czy to są normalne procedury czy są to procedury Kasy Stefczyka?

Była ubezpieczona, ale tata zmarł niestety z wycieńczenia nowotworowego i chemioterapii, a nie zawału serca i udaru mózgu..w momencie podpisywania umowy był po 6 kursach chemii i wyglądał fatalnie, ale pożyczkę dostał WSPANIAŁA INSTYTUCJA!!

Powrót