Kastet: pomyłka, jaka kara i co zrobić?

• Autor wątku Autor wątku wojtasmaster
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojtasmaster

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Sprawa dotyczy kastetu i rzędu pomyłek. Mieliśmy sprawę, w której czwórka ludzi dostała wyrok w zawieszeniu - w tym ja. Przy zatrzymaniu znaleźli u mnie kastet. Jako, że w Krk mają niezły bałagan (bardzo delikatnie i grzecznie mówiąc), list o kastet (w którym jest napisane, że będzie miał sprawę, najpierw adwokata i badanie lekarskie) dostał dzisiaj kolega, który też był przy zatrzymaniu. Ja dostałem jedynie list z powołaniem na świadka.
I teraz pytania: -jak to trzeba odkręcić, aby to wszystko przeszło na mnie? Dzwoniliśmy do adwokata i powiedział nam, że musimy poczekać bo jedzie na narty(...), lecz mimo wszystko trzeba poczekać na badanie lekarskie bo dopiero po nim dostanie akta oskarżonego. Jest to bardzo nie na rękę, bo dlaczego on ma za mnie jeździć i wszystko załatwiać jak to jest moja sprawa więc najlepiej od razu byśmy chcieli to odkręcić. Dodam od razu, że na posterunku od początku do końca mówiłem, że jest to mój kastet i reszta nie ma z nim nic wspólnego. Drugie pytanie to jaką karę mogę za to dostać? Mam już wyrok z zawieszeniu , lecz wiem, że to jest wykroczenie, więc areszt chyba nie wchodzi w grę (mam nadzieję). No i jeśli byłaby to grzywna to jakiej wielkości? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Jeśli wskazujesz że u kogoś jest bałagan, to proponuję Abyś przeczytał swój własny post - tu dopiero jest bałagan....

Opisz całą sytuację w miarę jak najdokładniej, to łatwiej będzie cokolwiek powiedzieć.

Krótko: kumpel dostał sprawę o kastet, chociaż powinienem dostać ja. Oboje mamy zawiasy. Przyznałem się do tego, że jest mój, mimo to przyszło do niego. Jak odkręcić i co mogę za to dostać?

Powrót