Kaucja za kampera

• Autor wątku Autor wątku Piotr Dombek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotr Dombek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mam problem z odzyskiem kaucji,w trakcie oddawania kampera okazało się że w bagażniku jest wyciek wody z uszkodzonej instalacji, właściciel chce obarczyć mnie kosztami za wyrządzone szkody, nie dlatego że zrobiłem usterkę tylko twierdzi że nie zgłosiłem awarii,nic nie wiedział że takowa wystąpiła inaczej bym zgłosił, ma prawo mnie tym obciążyć?

A w regulaminie wypożyczenia pojazdu miałeś zapis, że masz obowiązek dokonania szczegółowej inspekcji technicznej pojazdu i wykrycia oraz zgłoszenia wszelkich usterek? Jeśli tak to trudno. Ale tak czy owak zażądałbym takiej samej szczegółowej inspekcji z momentu przed wypożyczeniem pojazdu.

forg napisał:
A w regulaminie wypożyczenia pojazdu miałeś zapis, że masz obowiązek dokonania szczegółowej inspekcji technicznej pojazdu i wykrycia oraz zgłoszenia wszelkich usterek? Jeśli tak to trudno. Ale tak czy owak zażądałbym takiej samej szczegółowej inspekcji z momentu przed wypożyczeniem pojazdu.
Nie ma takiego zapisu, poza tym w umowie jest zapis o protokole z odbioru i zdania kampera ale nie został sporządzony

Powrót