kazus do rozwiazania

• Autor wątku Autor wątku asik4884
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asik4884

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

mam do rozwiazania kazus:
w skutek powodzi slimaki z hodowli Jana Kowalskiego przepelzly na grunt Andrzeja Nowaka. Jan Kowalskidomaga sie od Andrzeja Nowaka wydania slimakow w naturze lub zaplaty ich wartosci na podstawie przepisow o bezpodstawnym wzbogaceniu. Jan Kowalski oponuje, argumentujac, ze nie ponosi zadnej winy, a cala sytuacja jest nastepstwem wylacznie dzialania sil przyrody.
Ocen stan prawny.

Prosze o pomoc w rozwiazaniu tego kazusu.

potrzebuje rowniez pomocy w rozwiazaniu testu i krzyzowki z zakresu prawa cywilnego. Bede wdzieczna za kazda pomoc. Tescik jest krotki, natomiast krzyzowka wymaga juz wiecej pracy.

Skoro prosisz o pomoc a nie o rozwiązanie za Ciebie, to zaproponuj swoje rozwiązanie. Wówczas szansę na otrzymanie pomocy wzrosną. poza tym, głowy nie dam, ale mam wrażenie, że z tym kazusem ktoś już tu na forum się kiedyś pojawił.

tak to mozliwe, gdyz pomysl podsunal kolega z grupy, ktory nie byl pewien rozwiazania i szybko znalazl pomoc tutaj.

Moje rozwiazanie to racja po stronie P.Kowalskiego, gdyz z przyczyn niezaleznych od Niego utracil slimaki. Zawinily sily przyrody.
Nie wiem czy dobrze rozumuje.

Powrót