K
karolina8855
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Kazus 3 Używający narkotyków Adam C. podczas pobytu u lekarza niepostrzeżenie zabrał opatrzony jego pieczątką druk recepty. Na druku tym wypisał opakowanie metadonu i podpisał druk nazwiskiem lekarza. Kiedy udał się do apteki by zrealizować receptę farmaceutka przed podaniem mu leku postanowiła zadzwonić do lekarza by potwierdził zapisy recepty. Kiedy odeszła by zatelefonować Adam C. sięgnął po leżące na ladzie opakowanie leku wartości 68 zł. i zbiegł. Zatrzymano go dwa dni później po ustaleniu nazwiska w dokumentacji lekarza. Jak będzie się kształtowała odpowiedzialność karno prawna Adama C?
Wydaje mi się, że odpowiedzialność karna Adama C. będzie kształtowana art. 270 par 1 KK i art. 119 KW ale mam później problem jęzeli chodzi o wykonanie kary. wiem, że kara łączna tutaj odpada nie da się zastanwiam się nad możliwością wyroku łącznego?
Wydaje mi się, że odpowiedzialność karna Adama C. będzie kształtowana art. 270 par 1 KK i art. 119 KW ale mam później problem jęzeli chodzi o wykonanie kary. wiem, że kara łączna tutaj odpada nie da się zastanwiam się nad możliwością wyroku łącznego?
Ostatnia edycja: