kazus z prawa własności intelektualnej

• Autor wątku Autor wątku befu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

befu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry,

zgłaszam się do Was z prośbą o rozwiązanie 2 kazusów na zaliczenie przedmiotu, jestem studentem kierunku technicznego, a to przyplątało mi się trochę przypadkiem. W obliczu zbliżającej się sesji, czas na zgłębienie tematu drastycznie się zmniejszył, a ja nie wiem nawet jak się za to zabrać. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

Student Marcin P. napisał, jako pracę semestralną, program do obsługi poczty elektronicznej. Wskaż, czy władze Uczelni (Wydziału) mogą ten program wykorzystać w obsłudze poczty wewnętrznej? Czy mogą go udostępnić innym studentom jako materiał poglądowy w trakcie zajęć? Czy mogą program ten rozpowszechnić na stronie internetowej?

Na stronie internetowej szkoły jeden z nauczycieli umieścił zdjęcie wycieczki szkolnej, na którym widać wyraźnie twarze poszczególnych uczniów. Po zdjęciem widniał podpis: „Wycieczka do Gdańska 2013”. Dwu sportretowanych uczniów wysłało do dyrektora szkoły list z żądaniem usunięcia ich twarzy ze zdjęcia.
Wskaż, czy dyrektor ma obowiązek usunięcia zdjęć twarzy tych uczniów. Podaj podstawę prawną.

To forum tak nie działa, nikt nie rozwiąże za ciebie zadań

może, a może ktoś zechce przeszlifować wiedzę!

Powrót