B
befu
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Dzień dobry,
zgłaszam się do Was z prośbą o rozwiązanie 2 kazusów na zaliczenie przedmiotu, jestem studentem kierunku technicznego, a to przyplątało mi się trochę przypadkiem. W obliczu zbliżającej się sesji, czas na zgłębienie tematu drastycznie się zmniejszył, a ja nie wiem nawet jak się za to zabrać. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
zgłaszam się do Was z prośbą o rozwiązanie 2 kazusów na zaliczenie przedmiotu, jestem studentem kierunku technicznego, a to przyplątało mi się trochę przypadkiem. W obliczu zbliżającej się sesji, czas na zgłębienie tematu drastycznie się zmniejszył, a ja nie wiem nawet jak się za to zabrać. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
Student Marcin P. napisał, jako pracę semestralną, program do obsługi poczty elektronicznej. Wskaż, czy władze Uczelni (Wydziału) mogą ten program wykorzystać w obsłudze poczty wewnętrznej? Czy mogą go udostępnić innym studentom jako materiał poglądowy w trakcie zajęć? Czy mogą program ten rozpowszechnić na stronie internetowej?
Na stronie internetowej szkoły jeden z nauczycieli umieścił zdjęcie wycieczki szkolnej, na którym widać wyraźnie twarze poszczególnych uczniów. Po zdjęciem widniał podpis: „Wycieczka do Gdańska 2013”. Dwu sportretowanych uczniów wysłało do dyrektora szkoły list z żądaniem usunięcia ich twarzy ze zdjęcia.
Wskaż, czy dyrektor ma obowiązek usunięcia zdjęć twarzy tych uczniów. Podaj podstawę prawną.