Kazus

• Autor wątku Autor wątku kryspikryspi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kryspikryspi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam jestem początkującym studentem i bardzo chciałbym prosić o pomoc jeśli można WAS !!
Problem mam z kazusem z postepowania administracyjnego jesli moglibyscie udzielic mi jakichkolwiek wskazówek, porad.

Kazus
Na nieruchomosci bezposrednio sasiadujacej z nieruchomoscia pana X jeden z operator sieci komorkowej postanowil zlokalizowac stacje bazowa telefonii komorkowej. Woj gminy C. wydal dla planowanego zamierzenia decyzje zezwalajaca na lokalizacje inwestycji celu publicznego. Od wydanej 10 marca 2010 decyzji odwolanie wniosl pan X podnoszac ze realizacja inwestycji znacznie obnizy wartosc jego działki.
O fakcie wydania decyzji dowiedzieli sie takze mieszkancy wioski w ktorej miala zostać zlokalizowana inwestycja. Szybko zorganizowali Komitet Protestacyjny i 20 marca 2010 takze wniesli odwolanie podpisane przez członkow Komitetu. W uzasadnieniu podali, że nie zgadzają sie z planowana inwestycją gdyż jej oddziaływanie wpłynie negatywnie na zdrowie dzieci uczacych sie w pobliskiej szkole podstawowej a takze szkodzilo bedzie mieszkancom. Dodatkowo podnieśli, że nie zostali zawiadomień o wszczętym postępowaniu, co uniemożliwiło im złożenie stosownych wniosów w trakcie postępowania.

Pytania
1. Czy Komitet protestacyjny ma zdolność procesową w zaistniałej sytuacji ?
2. Jakie rozstrzygnięcie powinien wydać organ odwoławczy ?

Powrót