J
janosik255
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 149
Czy ktoś mi może podpowiedzieć czy art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, czyli
dotyczy wszystkich zarządców forum internetowych ? czy tylko tych komercyjnych ?
Bo mnie się wydaje że to takiego zwykłego admina , np. jasia z forum dla fanów kreskówek nie dotyczy i się tym zasłaniać nie może, jak mu userzy jakieś bzdury tam na innych powypisują. Więc jego sytuacja jest gorsza, bo w kc. jest domniemanie bezprawności przy dobrach osobistych.
Jak myślicie ?
- Przepis prawny:
Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych
dotyczy wszystkich zarządców forum internetowych ? czy tylko tych komercyjnych ?
Bo mnie się wydaje że to takiego zwykłego admina , np. jasia z forum dla fanów kreskówek nie dotyczy i się tym zasłaniać nie może, jak mu userzy jakieś bzdury tam na innych powypisują. Więc jego sytuacja jest gorsza, bo w kc. jest domniemanie bezprawności przy dobrach osobistych.
Jak myślicie ?