Kierowca C+E a zaswiadczenie o nie karalnosci

• Autor wątku Autor wątku cns55kns
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cns55kns

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam mam tego typu problem ze chcial bym sie zatrudnic u pracodawcy (przewoznika) z niemiec, na umowie niemieckiej, ale potrzebuja zaswiadczenie o nie karalnosci. Moje pytanie jest takie, w jaki sposob niemiecki pracodawca moze zweryfikowac czy bylem karany czy nie, jesli bylem karany a przedstawie mu zaswiadczenie ze nie jestem. Z gory dziekuje, jest to naprawde dla mnie wazne bo bledy z mlodosci przekreslają moją kariere, dopiero zaczelem to rozumiec.

Chcial bym dodac ze jestem zawodowym kierowcą C+E

No jak w jaki sposób? Przecież skoro wymaga zaświadczenia to wie jak ono wyglada, poza tym to nie radziłbym go podrabiać.
Jak dawno miałeś wyrok? Może ulec już zatarciu, i nie będzie widoczny w systemie.

Wysłane z mojego LG-K580 przy użyciu Tapatalka

Nie ulegl zatarciu niestety:/ Zostal mi rok do obycia pelnej kary tej w zawieszenia.
Wyrok byl w 2013 , rok na pięć lat w zawieszeniu. Myslisz ze niemiecki pracodawca ma mozliwosc sprawdzenia jak kolwiek bez mojej zgody tego zaswiadczenia ?

Nie wiem jak teraz się to odbywa, ale 6 lat temu musiałem podpisać oświadczenie że zaświadczenie jest autentyczne.
Potem raz w roku musiałem dostarczyć aktualne, takie były kiedyś wymogi spedycji, a i pracodawca był nadgorliwy.

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

Powrót