kierowca Zaw. a SMSy w czasie wolnym, od szefa

• Autor wątku Autor wątku kat825
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kat825

Użytkownik
Odpowiedzi
56
Witam
Pracuję jako kierowca zawodowy C+E, system pracy co dzień w domu.
Od pewnego czasu szefostwo zamiast informować na koniec tygodnia gdzie będzie jazda po weekendzie (piątek lub sobota-bo firma też w nie pracuje czasem) potrafi wysłać smsa w niedzielę (np, jak dziś o 18:00). Z automatu psuje mi humor, wkurza i psuje resztę dnia wolnego. Kiedyś nawet wyłączyłem telefon (oczywiście prywatny) ale widać się nie nauczyli.
Dzisiaj po smsie od razu przełączyłem na tryb samolotowy. Ale qrcze to mój prywatny telefon i mogę z nim robić co chcę!
Co robić z tym faktem? Czy coś mi mogą zrobić jak nie wykonam polecenia z owego smsa?

1.Porozmawiać o tym z szefostwem.
2.Dodać numer do czarnej listy.
3.Zmienić numer i nie podawać go do kontaktu z Tobą ale wtedy możesz dostać telefon służbowy, więc koło się zamyka.

Zacznij od punktu 1

Punkt 3. załatwia sprawę - dostajesz telefon służbowy i ten telefon masz włączony tylko w godzinach pracy. Po pracy, w weekend, wyłaczasz go albo wkładasz głęboko do szuflady i dopiero w poniedziałek rano po przyjściu do pracy odczytujesz wiadomości.

przerabiałem ten temat, u mnie była akcja że telefon firmowy miałem traktować jako prywatny. Jednak doszło do sprawdzania.. gdzie dzwonię, do kogo, o której.. więc mam teraz prywatny i firmowy, firmowy od 7 do 15 prywatny 24/7 jednak szefostwu nie podałem i nie podam

Powrót