kilka pytań do komornika na temat dłużnika

• Autor wątku Autor wątku vukmir
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

vukmir

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam.

Posiadam kilka pytań do komornika na temat dłużnika, kiedyś napisałem jakieś pisemko ale komornik odpisał wymijająco. Odpowiedzi na ww pytania przydałby mi się do innej sprawy.

1. Czy komornik musi podać stan zadłużenia dłużnika jeśli go o to poproszę ? Jeśli tak to na jaki paragraf się powołać?
2. Czy komornik musi podać całkowitą listę osób/instytucji u których dłużnik ma dług? Jeśli tak to na jaki paragraf się powołać?
3. W jaki sposób sklecić pismo w którym pytam się o stan egzekucji (na jakie paragrafy się powołać?) żeby to ładnie i oficjalnie wyglądało, gdyż podejrzewam że komornik i dłużnik się znają i żadnej konkretnej odpowiedzi mi on nie udzieli.

vukmir napisał:
1. Czy komornik musi podać stan zadłużenia dłużnika jeśli go o to poproszę ?
komornik może podać stan zadłużenia wynikającego z prowadzonej egz. komorniczej ale dotyczy to tylko stron postępowania egzekucyjnego czyli dłużnika i wierzyciela na wniosek obu stron,
vukmir napisał:
3. W jaki sposób sklecić pismo w którym pytam się o stan egzekucji (na jakie paragrafy się powołać?) żeby to ładnie i oficjalnie wyglądało, gdyż podejrzewam że komornik i dłużnik się znają i żadnej konkretnej odpowiedzi mi on nie udzieli.
wniosek składasz do komornika o przedstawienie pisemnej informacji o aktualnym stanie sprawy,tj. podjętych czynnościach, złożonych zapytaniach oraz ilość prowadzonych wobec dłużnika postępowań.

Powrót