Kilka pytań z KPK

• Autor wątku Autor wątku dabropl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dabropl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
proszę o pomoc w rozwiązaniu tych pytań oraz o uzasadnienie odpowiedzi
z góry dziekuję

1.KPA stosuje sie (z wyjątkiem działu VIII) w sprawie:)
a.) likwidacja szkoły publicznej prowadzonej przez gminę
b.) wprowadzenia zakazu zatrzymywania się na określonym odcinku drogi publicznej
c.) skierowanie studenta szkoły wyższej na powtarzanie roku studiów
d.) wyrażenie zgody przez komisję rady gminy na sprzedaz alkoholu w odległości xx od kościoła

2.Organem wyższego stopnia do dyrektora muzum powiatowego od zaświadczenia jest?
a.) Samorzadowe kolegium odwoławcze
b.) wojewoda
c.) rada gminy
d.) wojt

3.Organem właściwym do rozpatzreania zażalenia na niezałatwienie sprawy w terminie art 35. jest ?
a.) sejmik województwa
b.) właściwy miejscowo wojewoda
c.) właściwy rzeczowo organ administracji publicznej
d.) nie ma takiego organu

Tak specyficznie sformułowane prośby zawsze budzą we mnie skojarzenia, że ktoś tu szuka sposobu do wykonania swojej pracy cudzymi rękami i praktycznie bez własnego wkładu.
Jeśli mamy tu o czymś dyskutować to przedstaw swoje propozycje odpowiedzi ewentualnie swoje wątpliwości, a wtedy szanse na to, że ktoś odpowie pewnie wzrosną.

kadi napisał:
Tak specyficznie sformułowane prośby zawsze budzą we mnie skojarzenia, że ktoś tu szuka sposobu do wykonania swojej pracy cudzymi rękami i praktycznie bez własnego wkładu.
Jeśli mamy tu o czymś dyskutować to przedstaw swoje propozycje odpowiedzi ewentualnie swoje wątpliwości, a wtedy szanse na to, że ktoś odpowie pewnie wzrosną.

to nie jes zadna praca domowa czy cos w tym stylu to sa pytania z ktorymi mam najwiekszy problem i nie wiem ktore sa wlasciwe ale sproboje

1.
a) odpada ponieawaz to spawa wewnetzrna gminy
b.) sadze ze ta odpowiedz jest prawidłowa
c.) odpada sprawy wewnetrzne uczeli
d.) opdada prawo miejscowe

2.
a) sadze ze SKO bo inne odpowiedz mi nie pasuja

3.
c.)

w 1 pytaniu odp B odpada - to nie jest sprawa indywidualna rozstrzygana decyzją, raczej odp D by mi pasowała najbardziej - jako procedura wydawania zezwolenia na sprzedaz alkoholu

Powrót