Kilka zwrotow w jednej paczce- ogromny problem, brak pieniedzy

• Autor wątku Autor wątku CzarnaPszczola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

CzarnaPszczola

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie,
Chcialabym poradzic sie co mam zrobic w zaistnialej sytuacji.

Zrobilam bardzo duze zakupy w znanej sieci odziezowej, spora czesc odziezy zostawilam, ale tez kilkanascie sztuk zwrocilam. Zglosilam zwroty kazdego produktu w aplikacji, po czym spakowalam ciuchy po 1-4 sztuk do kilku paczek i odeslalam. Po 3 tygodniach dostalam zwrot tylko za czesc ubran a po kontakcie ze sklepem uslyszalam, ze ich regulamin nakazuje zwracac kazdy produkt osobno i jesli zrobilam inaczej to oni za to nie odpowiadaja.

Nie wiem co teraz robic, w kazdym innym sklepie przyjmuja zbiorcze zwroty.

Moje pytanie jest takie: co oznacza, ze nie ponosza odpowiedzialnosci za bledne zwroty, ze zatrzymuja i pieniadze i ubrania? To w ogole zgodne z prawem? Czy taki regulamin jest dozwolony? Moje straty ida juz w tysiace zlotych, nie chce tego tak zostawic.

Dodam, ze jedna taka zbiorcza paczke zwrocili w 100 %, ale co do reszty to brak dyskusji. Tak jakby zalezalo to od osoby, ktora paczki otwiera.

Dziekuje z gory za jakakolwiek pomoc.

Ostatnia edycja:
Na Tobie spoczywa obowiązek udowodnienia, że wysłałaś kilka sztuk odzieży w jednej paczce, jeśli nie masz jak tego udowodnić to jesteś na przegranej pozycji.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Mass1910 napisał:
Na Tobie spoczywa obowiązek udowodnienia, że wysłałaś kilka sztuk odzieży w jednej paczce, jeśli nie masz jak tego udowodnić to jesteś na przegranej pozycji.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Dzieki za wiadomosc! Mam wagi przesylek i daty dostarczenia paczek do ich magazynu, czy to wystarczy? To znaczy musze isc do sądu? Bo oni nie chca zadnych dowodow.

znaczy musze isc do sądu?

Póki co, postaraj się załatwić sprawę bez udziału sądu. W piśmie wnoszonym do sądu musisz podać, czy starałaś się załatwić sprawę polubownie i podać dowód na tę okoliczność.

Wanda67 napisał:
Póki co, postaraj się załatwić sprawę bez udziału sądu. W piśmie wnoszonym do sądu musisz podać, czy starałaś się załatwić sprawę polubownie i podać dowód na tę okoliczność.

Dzieki! Rowniez chce zalatwic to polubownie, ale ciagle odpisuja to samo, ze zrobilam bledne zwroty i to moja wina. Mowie tu o obsludze na czacie, nie moge sie przez nich przebić gdzies dalej.

Moje prosby o zwrot sa ciagle otwarte w aplikacji, zwroty dostarczone, mam potwierdzenia, ale pieniadze nie sa zwracane, termin na zwrot rowniez juz minal.

Co robic?

zwroty dostarczone, mam potwierdzenia, ale pieniadze nie sa zwracane

Skontaktuj się pisemnie z firmą w której zakupiłaś towar. Takie sprawy powinny być w celach dowodowych załatwiane pisemnie, a nie na czacie.

Powrót