L
Latrommi95
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mam bardzo ważne pytanie, mam ukończone 18 lat, obecnie studiuję w Polsce. Moi rodzice żyją w separacji, tata płaci mi regularnie alimenty,a mama pracuje w Niemczech i pobiera na mnie zasiłek Kindergeld.
Moje pytanie brzmi czy jest możliwość, żebym zamiast matki ja otrzymywała te pieniądze? Studiuję dziennie, więc nie mam możliwości podjęcia stałej pracy (tylko dorywcze) w Polsce mieszkam z dziadkami, utrzymuję się tylko z prac dorywczych i alimentów, które dostaje od taty, ponieważ matka nie daje mi żadnych pieniędzy uważa, że alimenty powinny mi na wszystko wystarczyć ( jedzenie, rachunki, dojazdy na uczelnie itp.)
Czy da się cokolwiek w tej sytuacji zrobić?
Próbowałam się z nią wielokrotnie dogadać, ale z marnym skutkiem.
Moje pytanie brzmi czy jest możliwość, żebym zamiast matki ja otrzymywała te pieniądze? Studiuję dziennie, więc nie mam możliwości podjęcia stałej pracy (tylko dorywcze) w Polsce mieszkam z dziadkami, utrzymuję się tylko z prac dorywczych i alimentów, które dostaje od taty, ponieważ matka nie daje mi żadnych pieniędzy uważa, że alimenty powinny mi na wszystko wystarczyć ( jedzenie, rachunki, dojazdy na uczelnie itp.)
Czy da się cokolwiek w tej sytuacji zrobić?
Próbowałam się z nią wielokrotnie dogadać, ale z marnym skutkiem.