Kinkunastozłotowy dług w Play.

• Autor wątku Autor wątku KamBl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KamBl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Czy za kilkunastozłotowy dług w Play mogę się spodziewać postępowania windykacyjnego? Fakturę do zapłaty otrzymałem po zakończeniu umowy z Play i nawet jakbym chciał to nie wiem na jakie konto mam dokonać wpłaty ponieważ przez cały okres trwania umowy dokonywałem opłat przy użyciu systemu invoobill (EBPP). Czy za taki mały dług mogę zostać wpisany na jakąś listę dłużników?

Pozdrawiam

niestety nawet za kilkanaście złotych jak będą chcieć to mogą złożyć sprawę do Sądu bo wtedy ostatecznie i tak wszystkie koszty ponosisz Ty. Lepiej zadzwoń do nich, zapytaj o konto i miej to z głowy.

Chyba będę musiał tak zrobić. Te kilkanaście zł to pozostałość po trzynastej fakturze (umowa na 12 mies.) którą wystawili mi po wygaśnięciu umowy. Umowa kończyła mi się 1. grudnia i jeszcze tego dnia wpierniczyli mi fakturę. Musiałem dzwonić do Play i wyjaśniać sprawę. Wystawili fakturę korygującą ale tylko na część kwoty bo nie wedle regulaminu nie mają obowiązku korygować opłaty za pakiet internetowy zgodnie z liczbą wykorzystanych dni. Szkoda tylko że to nie był pakiet wykupiony przeze mnie tylko integralny składnik mojego abonamentu którego nie mogłem sobie włączać i wyłączać jak mi się podoba... Dzwoniłem, składałem reklamacje ale za każdym razem mnie olewają. Domyślam się że już nic więcej nie mogę zrobić w tej sprawie...

Przestroga: Jak podpisujecie umowę z Play to nie róbcie tego pod sam koniec lub zaraz na początku nowego okresu rozliczeniowego bo inaczej wpierniczą wam opłatę za pakiet którego nawet nie wykorzystacie.

Powrót