2
20j
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 26
W 2000 roku firma moja straciła płyność finansową i zbankrutowała. Straciłam wszystko - pozostały długi. Niektórzy wierzyciele uzyskali sądowy nakaz zapłaty . Komornik umarzał kolejne postępowania w wyniku braku możliwości
ściągnięcia czego kolwiek. Jeden z wierzycieli w 2005 roku otrzymał klauzulę
wykonalności na mojego męża z ograniczeniem do wspólności majątkowej.
Wtedy też umożono postępowanie z powodów jak wyżej podałam Zdecydowaliśmy aby dokonać notarialnej rozdzielności majątkowej.
Teraz mąż ma pracę i ten jeden wierzyciel wskazał komornikowi miejsce
pracy męża do zaspokojenia długu. Czy komornik może zająć w takiej sytuacji wynagrodzenie za pracę męża? Czego nie może komornik zająć, jeśli chodzi o odrębny majątek mężą? Konto w banku, komputer? Co zrobić gdyby doszło do zajęcia ? Czy komornika należy powiadomić o rozdzielności majatkowej? Jak odnieść sie do pisma w którym ten wierzyciel wskazał
do zaspkojenia swoich roszceń zarówno u mnie jak i u męża nieruchomości, ruchomości, konto w banku, wynagrodzenie za pracę, urząd skarbowy.
Czy mój mąż może być podany do rejestru dłużników.
Proszę o odpowiedż.
ściągnięcia czego kolwiek. Jeden z wierzycieli w 2005 roku otrzymał klauzulę
wykonalności na mojego męża z ograniczeniem do wspólności majątkowej.
Wtedy też umożono postępowanie z powodów jak wyżej podałam Zdecydowaliśmy aby dokonać notarialnej rozdzielności majątkowej.
Teraz mąż ma pracę i ten jeden wierzyciel wskazał komornikowi miejsce
pracy męża do zaspokojenia długu. Czy komornik może zająć w takiej sytuacji wynagrodzenie za pracę męża? Czego nie może komornik zająć, jeśli chodzi o odrębny majątek mężą? Konto w banku, komputer? Co zrobić gdyby doszło do zajęcia ? Czy komornika należy powiadomić o rozdzielności majatkowej? Jak odnieść sie do pisma w którym ten wierzyciel wskazał
do zaspkojenia swoich roszceń zarówno u mnie jak i u męża nieruchomości, ruchomości, konto w banku, wynagrodzenie za pracę, urząd skarbowy.
Czy mój mąż może być podany do rejestru dłużników.
Proszę o odpowiedż.