L
lola123
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 55
Mam biuro projektowe (od maja 2021). Wykonałem klientce projekt. Nie było to jakieś bardzo skomplikowane, w sumie szybki temat i to tzw "znajomy znajomego", nie podpisywaliśmy umowy o współpracę. Projekt został wykonany w maju(data na projekcie). W maju chcąc być uczciwemu wobec US wystawiłem fakturę za tę usługę na której napisałem że zapłacono gotówką. Nie miałem jeszcze w tamtym czasie kasy fiskalnej więc tylko ta faktura była potwierdzeniem. Z klientką dogadałem się że zapłaci jak dostanie pozwolenie na budowę(chociaż tak na prawdę swoją robotę wykonałem już w maju, ale nie chciałem już komplikować i mieć porządek w papierach bo przecież data usługi na projekcie jest z maja). Oczywiście od faktury zapłacony podatek itd, wszystko jak trzeba. No, ale kobieta dostała pozwolenie w lipcu, nieśmiało prosiłem o uregulowanie płatności, ale niestety..."mąż zapłaci....jutro...w poniedziałek przywiozę pieniądze...." w efekcie mamy koniec listopada. Moja księgowa powiedziała mi, żebym jeszcze raz wystawiła fakturę z datą listopadową i podanym numerem konta i datą płatności 7 dni. Tak zrobiłam no i oczywiście cisza...Wysłałam na mejla fakturę, wysłałam sms'a i nic. Jakie postępowanie dalej? Klientka oczywiście dostała tylko tą 2 fakturę, pierwszej nie dostała (gdyby mi teraz zapłaciła to chyba księgowa musi anulować tę fakturę z maja?). Czy nie będzie problemów z tym wszystkim?