Kłopot z uczelnią

• Autor wątku Autor wątku clownacs
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

clownacs

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Nie wiem czy dobrze wybrałem, ale piszę.
Mój problem jest następujący:
W czerwcu złożyłem podanie o przyznanie stypendium Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego. W dziekanacie powiedziano mi, że wszystko sie zgadza i miałem czekać na odpowiedź z ministerstwa. Oczywiście okazało się, że stypendium nie otrzymałem, nie mam również prawa do odwołania ponieważ dowiedziałem się z pewnego źródła, że moje dokumenty nie zostały wysłane przez uczelnię. Gdybym otrzymał informację o odrzuceniu wniosku, miałbym jeszcze czas na poprawienie wszystkiego do końca września. Teraz nie mam ani stypendium, ani szansy na odwołanie.
Pytanie:
Czy w takim wypadku uczelnia ma obowiązek poinformować mnie( czego nie zrobiła), o odrzuceniu mojego wniosku?

Uczelnia nie dopełniła obowiązku przekazania twojego wniosku do ministra. Pozew o zapłatę za szkodę wyrządzoną przez zaniechanie.

Zgłoś się pisemnie do uczelni z wnioskiem o szczegółowe wyjaśnienie sprawy. Poza tym masz prawo wglądu w dokumenty. Możesz osobiście iść do dziekanatu i zażądać okazania dokumentów i zobaczyć, na jakim etapie załatwiania jest sprawa.

Powrót