Kokaina

• Autor wątku Autor wątku Jaroslav123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jaroslav123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Czego oczekiwac jezeli zlapano cie z 35 g kokainy i okolo 200 gram marihuanny??? Co mam robic????

RE: kokaina

Jaroslav123 napisał:
Co mam robic????
Wyjścia masz trzy.
Po pierwsze, permanentnie odmawiać wyjaśnień, do czego masz prawo.
Po drugie, rżnąć głupa wymyślając niestworzone historie.
Po trzecie, iść na procesową współpracę i szczegółowo wyjaśnić skąd to miąłeś i jaki był twój udział w procederze.

Dziekuje za odpowiec, nie zrozumialem tylko punktu 1 ... i co z adwokatem,mam go szukac? P.s. Wydazenie bylo w niemczech. Jakiego wyroku mam oczekiwac? Dziekuje.

Od 6 mies do 8 lat może zawiasy lub/i grzywna

tolus77 napisał:
Ale co z adwokatem, jak lepiej zrobic, pomozcie kto ma czasu troche wiecej na rady...SAM sie nie wyrobie bez info.

Skoro wydarzenie miało miejsce w Niemczech to trzeba znać niemieckie prawo w tym zakresie, żeby wiedzieć co Ci grozi za posiadanie takiej ilości narkotyków oraz to jakie masz prawa w związku z byciem podejrzanym. Obrońcy też szukaj w Niemczech raczej. Chyba, że olejesz temat i już nigdy tam nie wrócisz :)

Jaroslav123 napisał:
Wydazenie bylo w niemczech.
Więc będziesz odpowiadał za ten czyn wg prawa niemieckiego.
tolus77 napisał:
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Polskie prawo nie ma tutaj zastosowania.
tankiel napisał:
Chyba, że olejesz temat i już nigdy tam nie wrócisz
Nie rozumiem. To w Polsce go nie znajdą?

exceptio napisał:
Nie rozumiem. To w Polsce go nie znajdą?

Nawet nie będą próbować. Tyle że przy pierwszej kontroli w Niemczech połoza autora na ziemię w kajdankach :)

RE: Niemcy: marihuana i kokaina

tankiel napisał:
Nawet nie będą próbować.
A to ciekawe .... Na czym opierasz swoje rewelacje?
Tyle że przy pierwszej kontroli w Niemczech połoza autora na ziemię w kajdankach
Tak, możliwe przy mandacie z fotoradaru. Przeczytaj jeszcze raz o co chodzi w sprawie.....

exceptio napisał:
A to ciekawe .... Na czym opierasz swoje rewelacje?
Na doświadczeniach z pracy. Mieliśmy kiedyś gościa, który siedział do sprawy w AS w Polsce. W niemczech do odsiadki mial 5 lat za udział w grupie o charakterze zbrojnym. Niemcy dostali info i olalali temat. Dla nich polak to niepotrzebny problem.

RE: Niemcy: marihuana i kokaina

tankiel napisał:
W niemczech do odsiadki mial 5 lat za udział w grupie o charakterze zbrojnym. Niemcy dostali info i olalali temat. Dla nich polak to niepotrzebny problem.
Na pewno.... Jeszcze w tym samym miesiącu na pewno poszedł międzynarodowy list gończy.

exceptio napisał:
Na pewno.... Jeszcze w tym samym miesiącu na pewno poszedł międzynarodowy list gończy.

No przepraszam, skoro wiesz lepiej to ok. Pzdr.

Powrót