Kolejny problem z zarejestrowaniem auta

• Autor wątku Autor wątku tlenp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tlenp

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
więc tak:
mam kilka umów kupna/sprzedaży, bodajże szóstym właścicielem jestem i postanowiłem zarejestrować auto.

Przy zakupie oczywiście przejrzałem umowy pod kątem ciągłości jednak coś mi umknęło.
Mianowicie jest umowa kupna przez panią X, ale sprzedaje to auto już pani X razem z panią Y jako współwłaścicielką.
Kolejna umowa jest człowieka od którego kupione jest auto - on kupił od dwóch pań.

No i z tego powodu nie chcą mi zarejestrować samochodu. Rozumiem, gdyby kupiły dwie a sprzedała jedna ale tu jest odwrotnie.
Pojęcia nie mam gdzie ich szukać, nie ma ich nawet w Polsce. Udało się wyszukać jedną z nich na znanym portalu społecznościowym, która twierdzi "no tak, zamotałyśmy się", ale jest za granicą i nie wie nawet co miałaby teraz zrobić.

Macie jakieś pomysły?

pozdrawiam

Według mnie wystarczy pismo tej Pani która potwierdzi, że w tej umowie wyraziła wolę sprzedania samochodu a oświadczenie drugiej pani (niepotrzebnie zamieszczone) jest bezskuteczne.
Jednakże skontaktuj to z kimś z urzędu bo w Polsce nigdy nie wiadomo co wymyśli jakiś urzędas.

Powrót