Kolejny raz Cyfrowy Polsat - jak zrezygnować

• Autor wątku Autor wątku Miosza
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Miosza

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Drodzy forumowicze, chcę pomóc bratu ale kompletnie się na tym nie znam.

w 2014 podpisali cyrograf z tą firmą na dwa lata telewizji.

Umowa się skończyła w tym roku, oczywiście cyfrowy polsat ją przedłużył więc mój brat pomyślał, by wziąć u nich Internet.

Nie było niestety zasięgu, więc oddali go, składając wniosek o rezygnacje. - To załatwili.

Jednocześnie chcieli zrezygnować z telewizji, Pani w biurze powiedziała im by złożyli reklamacje i wszystko będzie załatwione. Tak też zrobili, dzisiaj mój brat zaalarmowany mailami pojechał do biura CP i okazało się, że umowa którą Pani w biurze powiedziała, że zerwą, nie jest zerwana.

Proszę, pomóżcie coś napisać by to rozwiązać, znaleźć jakieś wyjście by zerwać z tą telewizją z cyfrowego polsatu.

Jezeli umowa sama sie przedluzyla na czas nieokreslony to nalezy formalnie zlozyc wypowiedzenie i odczekac okreslony w umowie okres czasu.

Co jeżeli jest określony np. na dwa lata?

To znaczy, ze ktos wyrazil zgode na takie przedluzenie bo sami z siebie by nie mieli prawa zrobic taki numer.

Dobrze, gdy chcieli podłączyć telefon warunkiem było podpisanie umowy na telewizje również, i podpisali - później jednak zwrócili Internet i złożyli reklamacje na tę telewizję, bo tak im Pni powiedziała, że mają zrobić by z telewizji również zrezygnować ale niestety okazało się że nic nie wyszło.

Czy jest coś co można zrobić?

Jeżeli dobrze rozumiem, to zostali wkręceni w nową umowę okresową na telewizję i internet. Z internetu zrezygnowali bo nie działał, ale część umowy która dotyczy telewizji została. Jest to umowa okresowa, i bez dobre woli Cyfrowego Polsatu nie da jej się zerwać bez płacenia kary.

Dokładnie tak jest,czyli pozostaje jechać tam jeszcze raz i rozmawiać.
Czy można napisać jakieś podanie by po upływie tego okresu już kategorycznie nie było możliwości przedłużenia umowy?

W tym przypadku można jedynie prosić Cyfrowy Polsat o wcześniejsze rozwiązanie umowy bez naliczania kary. I tylko tyle.
Mogą się zgodzić ale nie muszą.

Możecie nawet dzisiaj złożyć wypowiedzenie na telewizje, ale ze skutkiem na dzień końca umowy. Wtedy Cyfrowy Polsat nie będzie mógł przedłużyć sam umowy, a umowa po prostu wygaśnie tego dnia.

Powrót