Kolizja drogowa z interwencją bez mandatu

• Autor wątku Autor wątku suchy33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

suchy33

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam dzisiaj wieczorem mialem kolizje drogową, zmieniajac pas ruchu nie zauwazylem pojazdu w martwym polu i zahaczylem inny pojazd. Mimo tego ze przyznalem sie do winy po przyjezdzie policji, znalazl sie swiadek ktory zeznal ze widzial, jak z pojazdu poszkodowanej wysiadl inny pasazer a kierujaca w pierwszej kolejnosci powiedziala ze jechala sama. Policja stwierdzila ze moglo dojsc do podmiany kierowcy i ze musza sprawdzić kamery i beda wzywac mnie na zeznania. Poinformowali ze nie ukaraja mnie w tym momwncie mandatem ale powiedzieli ze jak to pojdzie do sadu to pewnie dostane jeszcze wieksza kare niz mandat?? Prosze pomozcie jak mam sie na to przygotowac skoro od razu sie przyznalem chce tylko mandat zamiast sie ciągać po sądach?

Minęły już prawie dwa miesiące od opisanego zdarzenia i podejrzewam, że policja wyjaśniła sprawę.
Podejrzewam, że z oględzin monitoringu wyjaśni się kwestia pasażera widmo z poszkodowanego pojazdu i nie sądzę aby sąd nałożył większą karę dla sprawcy zdarzenia tym bardzie, iż poczuwa się do winy.
W tej sprawie nie tylko może chodzić o podmianę kierowcy ale również np. ewentualny pasażer widmo może być poszukiwany i dla tego oddalił się z miejsca zdarzenia.

Powrót