kolizja z pijanym kierowcą

• Autor wątku Autor wątku BODZIK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BODZIK

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam Jestem poszkodowanym w kolizji samochodowej uderzył we mnie pijany kierowca i mam takie zapytanie;jak wygłada teraz sprawa odszkodowania bo jeszcze tego niewiedomo ale ten samochod był chyba nie ubezpieczony>Byłem na złozeniu zeznan w drogówce i pytałem jak z tym ubezpieczenie policjant powiedział ze powinienem zgłosic szkode w swojej ubezpieczalni a ubezpieczalnia ze powinienem poczekac na zakonczenie sprawy w policji i dopiero wtedy albo udac sie do ubezpieczyciela w ktorym był ubezpuieczony ten samochod albo do swojego ubezpieczyciela jezeli samochod niebył ubezpieczony.Samochod stoi bo niemoge nim jezdzic niewiem ile ma czekac na zakonczenie? Czy policja ma jakis czas na to bo przeciez niebede czekał w nieskaczonośc a samochod taz niebedzie stał,Prosiłbym o podpowiedz co mam robic dalej

ze swojego AC zawsze masz prawo zlikwidować szkodę - bez względu, czy jest sporawca czy też nie. Uwaga na póxniejsze zwyżki.

Jezeli nie chcesz likwidować szkody z AC, a samochód sprawcy był nieubezpieczony to odszkodowanie wypłaca UFG, szkodę zgłasza się za pośrednictwem dowolnego ZU.

Dzieki za informacje ale zapomniałaem dodac i to moja wina ze niemam ac tylko oc bo to fiat 126p

Powrót