Kolizja

• Autor wątku Autor wątku brunoksc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

brunoksc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Czy jesli wpadlem w poslizg i udezylem samochodem w kraweznik i znak to moge zostac ukarany mandatem za spowodowanie kolizji ??
500zl i 6pkt :(

A skąd sie biorą twoje wątpliwości?

Kolizja to zdarzenie z udzielem samochodow, a nie z udzielem samochodu i znaku drogowego.
Stad wlasnie moje watpliwosci, dzwonila do mnie kobieta z sekcji ruchu drogowego, ze mam przyjechac aby mnie ukarali mandatem za kolizje, dlatego pytam czy maja racje ???

Kolizja to zdarzenie z udzielem samochodow, a nie z udzielem samochodu i znaku drogowego.

Nie wiem skąd wziąłeś tą definicję ale jest nietrafna.
Najogólniej kolizja jest to zdarzenie drogowe, w wyniku którego szkodzie ulega jedynie mienie np. samochód, znak drogowy, ogrodzenie i do tego nie ma ofiar.

dlatego pytam czy maja racje ???
mają

A czy jesli kobieta z komisariatu dzwoni do mnie z tel. komorkowego, ktorego numer mi sie wyswietlil to jest normalny sposob poinformowania o mandacie ??
Dodam tyle, ze dzis rano jak oddzwonilem na ten numer, bo powiedziala ze bedzie od 7-15 w pracy i mam sie z nia skontaktowac nie odbiera telefonu a poczta glosowa jest zapelniona :(
Czy to normalne w policji ??

wezwanie do stawiennictwa może być również telefoniczne.... jest to najzupełniej prawidłowe...

Powrót