KOMENTARZ DO KODEKSU KARNEGO

• Autor wątku Autor wątku Zakochani86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zakochani86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Tak jak w temacie! Ktoś ma to ? Najlepiej w formie elektronicznej?!Albo jakiś odnośnik, link POMOCY Wiem że moze był taki temat ale naprawde zależy mi na czasie a forum jest ogromne!

Dziekuje z góry

Co do odnośników to nie ma dostępnym w sieci komentarzy w całości.

Prosze pisac w założonym przez siebie wcześniej temacie.

Nie rozumiem? Zależy mi po prostu żeby dowiedzieć se jaki jest komentarz do art 36. Na uczelni nie kazali nam tego kupować a teraz wymagaja wiedzy z tej "lektury" pomozesz ?

W komentarzu do art.36 który posiadam (Marka) nie ma ani jednego słowa o tym.

Natomiast z mojej pracy magisterskiej (ale na tle środków zapobiegawczych!!! ):
[cytat:2kv4b7i1]
W literaturze wskazuje się, że za osobę godną zaufania można uznać osobę, której nie można postawić zarzutu prowadzenia trybu życia sprzecznego z zasadami współżycia społecznego(tak w komentarzu Paprzyckiego)czy też taką, której nie można przedstawić żadnego zarzutu podważającego zaufanie do niej(komentarz T . Grzegorczyk)Zawsze osoba taka musi cieszyć się odpowiednim autorytetem u oskarżonego, a także u organu procesowego. Sąd lub prokurator winien mieć przekonanie, że poręczający ma takie cechy i taka siłę oddziaływania na oskarżonego, że ten stawiać się będzie na każde wezwanie i nie będzie w sposób bezprawny utrudniać postępowania(komentarz F. Prusak)
[/cytat:2kv4b7i1]

Powrót